На 23-ти януари (петък) на електронната поща на БЛС беше получен сигнал за извършен побой над д-р Люсиен Михов. Председателят на Регионалното сдружение на НСОПЛБ гр. Сандански д-р Янка Темелкова информира БЛС за инцидент станал на 23-ти декември. В сигнала се казва: „Колегата е изпълнявал дежурство в неотложния кабинет на бившата поликлиника.
Побойниците са се почувствали засегнати, защото в 2 ч. през нощта според тях колегата не е станал достатъчно бързо, за да премери артериално налягане“. Д-р Темелкова потърси съдействие от страна на БЛС във връзка с делото, което д-р Люсиен Михов смята да заведе.

Незабавно бяха проведени телефонни разговори, за да бъдат изяснени
детайлите по случая. Сигналът за нападението над д-р Люсиен Михов беше предаден до Главния прокурор, съгласно подписаното през януари Споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратурата на Република България. На 03.02.2020 г беше получен отговор от прокурор Емил Владимиров от Върховна Касационна Прокуратура за образувана по случая преписка № 114/2020 г. За резултата от проверката предстои да бъдат уведомени пострадалият – д-р Михов, министърът на здравеопазването – Кирил Ананиев и председателят на УС на БЛС – д-р Иван Маджаров.

В прикачените файлове можете да видите:
– получения в БЛС сигнал за насилие над лекар
-получената информация от ВКП за предприетите действия

Пресцентър на БЛС

БЛС СИГНАЛИЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ПО СЛУЧАЯ С Д-Р ЛЮСИЕН МИХОВ