Първите 60 пакета с продукти от първа необходимост потеглиха към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Ловеч, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ гр. Габрово и поставените под карантина медици и техните близки от УМБАЛ „Александровска“. Хранителните продукти са осигурени чрез инициативата „Заедно ще се справим“, която е организирана от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“.  В инициативата се включиха и много доброволци, които лично ще  доставят  пакетите до адресите на поставените под карантина, които са затруднени сами да набавят най-необходимото.

„Надяваме се, че чрез този малък жест, ще ви помогнем да преминете през трудния период, който е изпитание за цялото ни общество, и най-вече за всички на първа линия в борбата с  COVID-19 – лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички останали медицински работници“, каза д-р Иван Маджаров – председател на Български лекарски съюз.

Проф. д-р. Александър Оскар, председател на Организация на евреите в България „Шалом“ и началник на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Александровска“, благодари на всички доброволци, които  се включиха в  пренасянето и транспортирането на пакетите с хранителни продукти.

„С този малък жест на човечност искаме да покажем, че всички дълбоко ценим отдадеността на колегите и техните семейства, които в момента влагат усилия и професионализъм, за да се справим по-бързо с пандемията, обхванала целия свят“, допълни проф. д-р Ива Петкова, председател на Българско Дружество по Офталмология.

Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава. В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци ще доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки. Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се.

Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО:

Банка: Уникредит Булбанк

IВАN: BG95UNCR70001523206626

BIC: UNCRBGSF

Основание: Дарение КОВИД 19

Информация за кампанията можете да намерите на сайта на Български лекарски съюз.

Доброволци разтоварват
ПАКЕТИ С ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ В ПОДКРЕПА НА МЕДИЦИ И БЛИЗКИТЕ ИМ ПОД КАРАНТИНА