Български лекарски съюз и сдружение „Избери България“ със съвместна инициатива – социално значима документална поредица под надслов „Лекари по време на пандемия“.
Във времето, когато светът е покосен от пандемията Ковид- 19, в България погледите на надеждата са отправени към лекарите. След години на недооценяване, критики и подозрителност, обществото, политиците и медиите отново се обърнаха към хората, в чийто ръце е здравето ни.

Реабилитацията, случила се спонтанно и във време на нужда, е съвсем заслужена. Сред българските лекари има примери на всеотдайни, знаещи и можещи специалисти, които прилагат най-добрите медицински практики, допринасят за здравето на пациентите и спасяват живота им.
Поредицата „Лекари по време на пандемия“ ще срещне зрителите с тези, които и след извънредното положение продължават да се грижат за своите пациенти. Сега, когато постепенно възстановяват ритъма си на работа, те ще споделят преживените трудности и новите предизвикателства. Ще говорят не само лекари от т.нар. „първа линия“, но и онези, които трябва да лекуват в условия на карантина, когато пациентите се страхуват да отидат в болница или на преглед.

Как се отразява новият вирус на съществуващите заболявания и какви ще са правилата за поведение на пациентите с различни диагнози в реалността на Ковид- 19 разказват героите на поредицата – специалисти по различни значими социални заболявания.
Информация можете да намерите в каналите в социалните мрежи:
Фейсбук:
https://www.facebook.com/lekaripovremenapandemia/?epa=SEARCH_BOX
YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCCTbB48M9e7cAULPnMt7h2Q?view_as=subscriber

Пресцентър на БЛС

ЛЕКАРИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ