С финансова подкрепа от 5 000 лв. Българското дружество по офталмология се включи в инициативата на БЛС за подпомагане на семействата и близките на починалите от COVID-19 медици.

По волята на дарителя  3500 лв. от средствата ще отидат за подпомагане на детето на д-р Емил Вакльов от село Белица. „Искаме да му помогнем, защото той в ранна възраст загуби баща си и дядо си“, заяви председателят на БДО проф. Ива Петкова.

Останалата част от дарената сума в размер на 1500 лв. ще бъде насочена към семейството на д-р Милан Първанов от град Гоце Делчев. „Д-р Първанов е незаменим колега, който неслучайно всички с любов наричаха човекът-болница“, допълни проф. Петкова.

Председателят на БДО проф. Ива Петкова, зам.-председателят на БДО и председател на Столичното дружество по Офталмология проф. д-р Лъчезар Войнов и проф. Цветомир Димитров – член на УС на БДО, информираха за решението за финансова подкрепа по време на среща с д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.  „Трябва да си помагаме, да бъдем сплотени, да не оставаме безучастни към болката“, заявиха в съвместното си послание медиците.

Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

ДРУЖЕСТВОТО ПО ОФТАЛМОЛОГИЯ С ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА НА БЛС ЗА СЕМЕЙСТВАТА И БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ОТ COVID-19 МЕДИЦИ